Uncategorized

Det finnes mange alternativer å velge mellom når man vil overnatte i naturen, men det er sannsynligvis ingenting som slår det klassiske teltet. Hengekøyer har selvfølgelig sin sjarm, og det er sikkert noen som mener at bobil eller hotellrom med åpent vindu er godt nok, men samtidig finnes det telt i alle tenkelige og utenkelige varianter – ta en titt på Campstuff så vil du finne alt fra lettvekts telt for en person til store lavvoer.

0

Derfor slår telt alt annet når du skal overnatte i skogen

Den viktigste beslutningen i forbindelse med teltovernatting tar man lenge før man kommer til skogen – kjøp telt som både er av høy kvalitet og som passer til bruken. Hvis vi forutsetter at teltet er tiltenkt overnatting i vanlig norsk skogsterreng, da er det lurt å prøve å finne et telt som er så lett som mulig, samtidig som det har et fotavtrykk som passer inn mellom trær og steiner. Det er selvfølgelig viktig at teltet er stort nok, men de aller største og tyngste campingteltene passer ikke veldig godt i den norske skogen.

Det betyr også at telt med innfløkte romkonstruksjoner, vinduer og egne tilkoblinger for strøm ikke er så aktuelle i skogen. De passer best på en campingplass, der det både finnes god nok plass, tilgang til strøm og der teltet ofte lempes rett ut fra og tilbake inn i bilen.

Et telt bør uansett bruksområde være vanntett, men samtidig kunne puste og være godt ventilert. Det er ingen som liker å våkne opp i et kaldt og fuktig telt, uansett om vannet kommer av regn eller kondens inne i teltet. Helt lystette telt kan også være nyttig å ta en titt på. Disse teltene har en teltduk som gjør at teltet både holder seg kjølig, og dessuten gjør det helt mørkt også på de lyseste av norske sommernetter.

Utendørs belysning er både et forskjønnende element og et viktig sikkerhetstiltak. En opplyst bolig vil være mindre attraktiv for innbruddstyver, men dessuten er det også generelt tryggere for beboerne med en godt opplyst oppkjørsel og gangveier rundt boligen. Utendørs lys med bevegelsesensor kan være en smart løsning hvis man vil kombinere en dempet stemningsbelysning med sterkere lys som aktiveres ved behov.

Previous article

Vet du hvor aktiv du er?

Next article

You may also like