Hjem tilbehør

Originalt blekk koster mer enn det smaker

0

Spar penger hver gang du skriver ut noe

Det står en blekkskriver i mange norske hjem, sammenlignet med laserskrivere så har blekkskriver fortsatt en svært stor del av privatmarkedet. Disse skriverne leveres ofte i en praktisk størrelse, med innebygde funksjoner som skanner og kopimaskin, og dessuten til en hyggelig pris. For en familie som skriver ut noen dokumenter hver måned, eller kanskje noen bilder fra tid til annen, så er en blekkskriver mer enn nok.

Innkjøp av en skriver koster ikke mange hundrelapper, men blekket kan koste en god del over tid. Det er viktig å passe på at originalt blekk fra produsenten av skriveren ofte kan være uforholdsmessig dyrt, produsentene belager seg på å tjene inne subvensjonering av skriveren i form av dyrere blekk. Derfor kan det lønne seg å kjøpe gjenbrukte patroner, som er testet og fylt med nytt blekk. Klikk her og se mer, det er mulig å spare en god del penger med enkle grep.

Allerede når man invester i en printer bør man tenke over hvor mye man egentlig kommer å bruke den. Spesielt for blekkskrivere kan inntørking være et problem, hvis skriveren står ubrukt over lang tid. Da vil kostnaden per utskrift bli svært høy. Det kan også lønne seg å tenke på dette når man kjøper blekkpatroner. Selv om kostnaden per utskrift er lavere når man kjøper en patron med høyere kapasitet, de kalles noen ganger for XL-patroner, så forutsetter det selvfølgelig at man benytter hele kapasiteten til patronen.

Hvis man vet at man bare skriver ut en håndfull utskrifter per måned, da kan det faktisk være fornuftig å velge en patron med lavere kapasitet. Da får man akkurat nok til det man trenger, uten at patronen blir så gammel at den blir stående ubrukt og inntørket. Omvendt er det fornuftig å vurdere de større patronene, eller en laserskriver, hvis man bruker printeren svært mye hver måned.

Unn deg selv det beste

Previous article

Utendørs belysning er både et forskjønnende element og et viktig sikkerhetstiltak. En opplyst bolig vil være mindre attraktiv for innbruddstyver, men dessuten er det også generelt tryggere for beboerne med en godt opplyst oppkjørsel og gangveier rundt boligen. Utendørs lys med bevegelsesensor kan være en smart løsning hvis man vil kombinere en dempet stemningsbelysning med sterkere lys som aktiveres ved behov.

Next article

You may also like