Hjem tilbehør

Utendørs belysning er både et forskjønnende element og et viktig sikkerhetstiltak. En opplyst bolig vil være mindre attraktiv for innbruddstyver, men dessuten er det også generelt tryggere for beboerne med en godt opplyst oppkjørsel og gangveier rundt boligen. Utendørs lys med bevegelsesensor kan være en smart løsning hvis man vil kombinere en dempet stemningsbelysning med sterkere lys som aktiveres ved behov.

0

Forskjellige løsninger for utendørs belysning med bevegelsesensor

Det finnes utendørs belysning i alle prisklasser, og det gjelder også for armaturer med bevegelsesensor. I forbindelse med nybygg eller utvidelse av det elektriske anlegget kan det være mulig å lage et integrert system der en sensor styrer flere lyskilder, men det kan være en relativt kostbar løsning hvis det skal trekkes ledninger mellom en rekke forskjellige komponenter i systemet.

En enklere løsning er å benytte standard utendørs belysning, med eller uten bevegelsesensor, og eventuelt kombinere armaturene med lyskilder med integrert bevegelsesensor. Det betyr at man kan bruke praktisk talt hvilken som helst armatur fra lampedirekte.no/utendors-belysning, og bruke den med bevegelsesensor. Legg merke til at det også finnes lyskilder med innebygget skumringssensor, det kan også være et godt alternativ hvis man vil lage en automatisert belysningsløsning.

Et annet alternativ er bruk av sensorer i et av de mange smarthjemsystemene på markedet. Det kan være en rimelig løsning, og dessuten er det mulig å kombinere en sensor med flere pærer eller brytere. Det er selvfølgelig viktig å forholde seg til alle regler som gjelder for elektriske installasjoner, bruk av fjernstyrte lyspærer er et alternativ der man ikke rører sterkstrøm. Dessuten vil en slik løsning være en enkel måte å prøve ut forskjellige løsninger på, i og med at det er mulig å både flytte sensorer og endre reglene som styrer hva som skjer når en grenseverdi passeres. Det kan være begynnelsen på en svært avansert og fleksibel løsning for utendørs belysning.

Originalt blekk koster mer enn det smaker

Previous article

Det finnes mange alternativer å velge mellom når man vil overnatte i naturen, men det er sannsynligvis ingenting som slår det klassiske teltet. Hengekøyer har selvfølgelig sin sjarm, og det er sikkert noen som mener at bobil eller hotellrom med åpent vindu er godt nok, men samtidig finnes det telt i alle tenkelige og utenkelige varianter – ta en titt på Campstuff så vil du finne alt fra lettvekts telt for en person til store lavvoer.

Next article

You may also like